Tranzactii speciale
Vanzarea unui apartament dintr-un bloc sau actiunea de dezmembrare in doua bucati a unui lot de teren nu sunt operatiuni juridice foarte complexe iar specialistii care pot gestiona astfel de operatiuni cu succes sunt usor de gasit. Acesti specialisti sunt insa cu atat mai rari cu cat operatiunile imobiliare pe care trebuie sa le gestioneze sunt mai complexe.
Atunci cand sute de parcele de teren trebuiesc comasate in vederea construirii unei ferme mari si viabile economic sau cand e necesara intabularea a zeci de apartamente dintr-un condominiu nou construit pe mai multe loturi de teren, un expert ultra-specializat si cu experienta relevanta e mult mai dificil de identificat. Sustinem cu tarie ca Dumitrescu & Asociatii are o astfel de specializare si experienta relevanta.
Enumeram cu titlul de exemplu operatiunile complexe de natura imobiliara in care societatea noastra detine o experienta de succes:
- operatiuni de achizitii imobiliare in contexte juridice si topografice dificile
- achizitii si comasari imobiliare in vederea creari de ferme mijlocii si mari
- operatiuni juridice complexe de securizare a proprietatilor dobandite prin ocupatiune, uzucapiune sau succesiune
- activitati complexe de due-dilligence si analiza a proprietatilor mari in vederea tranzactionarii acestora
- asistenta si reprezentare in operatiunile imobiliare speciale sau cu valoare ridicata
Cu o indelungata experienta in gestionarea unor operatiuni complexe din sectorul imobiliar societatea noastra realizeaza toate activitatile necesare si utile pentru constituirea de ferme agricole mijlocii sau mari, asista in tranzactionarea unor ferme agricole mijlocii sau mari, desfasoara operatiuni complexe de due-dilligence pentru proprietati valoroase sau cu situatie juridico-cadastrala complexa, realizeaza operatiuni de securizare a proprietatilor dobandite prin ocupatiune, uzucapiune sau succesiune, etc.
*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.
E posibil sa dai gres in fel si fel de moduri. Poti reusi insa intr-un singur mod.
Aristotel
Intrebari frecvente
-
Cum se poate dobandi proprietatea supra unui teren detinut in baza unui inscris de mana incheiat cu multa vreme in urma?
Modalitatea juridica foarte des intalnita in practica, mai ales in mediul rural, prin care se poate „securiza” proprietatea unui teren posedat multa vreme in baza unui just-titlul incomplet este uzucapiunea. Posesorul are posibilitatea sa se adreseze instantei de judecata pentru a cere pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa transforme posesia in proprietate.
-
Ce posibilitate legala de a se opune are proprietarul unui teren care urmeaza a fi supus exproprierii pentru cauza de utilitate publica?
Dispozitiile Legii 255/2010 cu modificarile ulterioare nu permit proprietarul sa se opuna exproprierii terenului sau, dar in acelasi timp legea reglementeaza foarte precis posibilitatea acestuia de a contesta suma propusa de autoritati pentru despagubirea sa. Daca contestatia proprietarului nu gaseste o rezolvare rezonabila la autoritatea expropriatoare, proprietarul se poate adresa instantei de judecata.
Ultimele modificari ale legii prevad ca solutionarea contestatiei nu suspenda transferul dreptului de proprietate in favoarea statului roman.
-
Ce documente sunt necesare pentru scoaterea din circuitul agricol al terenurilor?
Documente necesare pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor situate in extravilan sunt urmatoarele:
- cererea pentru aprobarea scoaterii din circuitul agricol
- extrasul de carte funciara pentru informare si copia actului de proprietate sau a altui act de detinere valabil incheiat, insotit de acordul proprietarului
- documentatia cadastrala
- certificatul de urbanism, insotit de planul de situatie si de planul de incadrare in zona; planul de situatie va evidentia suprafata propusa pentru scoaterea din circuitul agricol
- documentatia pentru incadrarea terenului in clase de calitate
- expertiza de evaluare a terenurilor efectuata de evaluatori atestati de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
- copii ale documentelor de plata a taxelor de protectie la Fondul de ameliorare a fondului funciar, virate in conturile Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara
- memoriul tehnic al lucrarii, in care se descrie obiectivul de investitii