Inventii si marci
Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu probleme legate de concurenta neloiala si cu furtul de imagine si apeleaza la servicii specializate pentru a le asigura protectia. Dupa ce, prin investitii si munca ati reusit sa faceti cunoscut numele companiei dvs. intr-un anumit sector de activitate sau ati lansat un produs nou si inovator de la care asteptati multe, este imperios necesar a va proteja prin inregistrare marca sau inventia realizata pentru a va conserva avantajul obtinut si securiza veniturile viitoare.
Societatea noastra indeplineste procedurile complexe pentru protectia drepturilor intelectuale:
- inregistrare marca si inregistrare indicatie geografica la OSIM, OHIM si WIPO
- inregistrare desen si model industrial
- inregistrare brevete de intventie
- consultanta in dreptul de autor si inregistrare drepturi autor la ORDA
- asistenta si reprezentare juridica privind drepturile pe internet
Societatea Dumitrescu & Asociatii este specializata in aceste domenii, asigurand reprezentarea prin mandat si servicii de consultanta persoanelor fizice si juridice, pentru obtinerea titlurilor de protectie si a drepturilor exclusive de exploatare a marcilor de produse sau servicii, a inventiilor, a desenelor si modelelor, a topografiilor de circuite integrate, precum si alte servicii din domeniul proprietatii intelectuale, inclusiv din domeniul drepturilor de autor si al drepturilor conexe.
*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.
In jurul inventatorilor de valori noi se invarteste lumea.
Nietzsche
Intrebari frecvente
-
Ce acte sunt necesare pentru inregistrarea unei marci la Oficiul de Stat pt. Inventii si Marci?
Procedura de inregistrare a unei marci la O.S.I.M. implica intocmirea si depunerea unui dosar care contine urmatoarele documente:
- Cerere de inregistrare (formular tip care se obtine de la sediul O.S.I.M. sau de pe siteul oficial al institutiei);
- Marca care se doreste a fi inregistrata in 8 exemplare alb negru si 8 exemplare color bidimensional respectiv tridimensional (in cazul in care se doreste inregistrarea in aceasta forma);
- Dovada achitarii taxei de inregistrare.
Cererea se completeaza in conformitate cu clasificarea de la Nisa privind activitatile pentru care se inregistreaza marcile si indicatiile geografice. In vederea simplificarii procedurii si evitarii unei respingeri cu consecinte negative privind costurile de inregistrare si riscul de contrafacere este de preferat a se solicita o cercetare documentara prealabila asupra marcii.
-
Ce acte sunt necesare pentru inregistrarea unui program de calculator/fonograme/videograme la Oficul Roman pentru Drepturi de Autor?
Oficiul Roman pt. Drepturi de Autor gestioneaza Registrul National al programelor de calculator/fonogramelor/videogramelor care cuprinde toate programele de calculator/ fonogramele/videogramele protejate precum si producatorii, comerciantii si distribuitorii autorizati ai acestora.
Inregistrare in aceste registre se realizeaza prin depunerea unui dosar care contine urmatoarele documente:
- Declaratie pe propria raspundere ca este titularul dreptului de autor sau contractul prin care a dobandit dreptul de autor;
- Copia contractului de licenta destinat utilizatorilor creatiei;
- Un exemplar din creatia intelectuala programul de calculator/ fonograma/videograma ce se doreste a se proteja prin inregistrare.
-
Ce drepturi detine "proprietarul" unui domeniu pentru internet?
Domeniul de internet se inregistreaza in Registrul Roman de domenii.ro administrat de RNC – ICI conform principiului „primul venit-primul servit”, procesarea cererilor facandu-se automat. Domeniul devine activ dupa ce plata s-a facut. Inregistrarea domeniul pe internet ofera titularului un drept de folosinta el neputand sa il cesioneze ci doar sa renunte la el. In practica au aparut probleme juridice in cazul in care domeniul de internet inregistrat este o marca protejata, litigiile solutionandu-se in majoritatea cazurilor prin negociere si conciliere.