Impozite si taxe
Intre 33 si 50 de procente din veniturile afacerilor private, din salariile si investitiile realizate in Romania sunt dobandite de stat prin impozitare. Sumele insusite de stat prin politicile de impozitare ar urma a fi folosite pentru realizarea elementelor de infrastructura materiala si sociala necesara in vederea inbunatatirii nivelului de trai. Realitatea arata ca aceste sume colosale sunt folosite intr-un mod ineficient si pagubos pentru toata lumea.
Societatea noastra asigura expertiza in domeniile dreptului fiscal si a fiscalitatii.
Societatea Dumitrescu & Asociatii realizeaza activitati de consultanta in legislatia fiscala si impozitare:
- inregistare firma in scopuri de TVA
- consultanta privind impozitul pe venit platit de companii sau impozitul pe profit
- consultanta privind regimul accizelor si procedura de antrepozit fiscal
- consultanta privind plata de taxe vamale si operatiuni intracomunitare
- consultanta in operatiuni fiscale speciale si companii offshore
Serviciile noastre de asistenta nu se incheie cu operatiunea de infiintare a unei firme sau dupa redactarea unui contract. Expertii nostrii sunt alaturi de clienti in operatiunile ulterioare de inregistrare fiscala in vederea alegerii categoriei potrivite de impozit precum si asigura servicii speciale pentru operatiunile de antrepozit fiscal sau comert intracomunitar.
*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.
Sa se dea fiecaruia ce i se cuvine.
Plato
Intrebari frecvente
-
Care este capitalul social legal al unei firme?
Valoarea minima legala a capitalului social al unei firme este de 200 lei daca este vorba de un S.R.L. si de 10 000 euro echivalent in lei daca este vorba de un S.A.
-
Care sunt principalele impozite platite de o companie mica si cum se calculeaza acestea?
O intreprindere mica si mijlocie are posibilitatea de a opta pentru plata impozitului „clasic” de 16% pe profit sau impozitul in cota de 3% pe venit. Impozitul de 16% se calculeaza la profitul brut obtinut in timp ce impozitul pe venit se calculeaza la cifra de afaceri.
In situatia in care platitorul alege varianta de 2% el trebuie sa indeplineasca in termen de 60 de zile de la optiune conditiile prevazute in Codul Fiscal pentru a fi definit drept Intreprindere Mica si Mijlocie, in special pe aceea de a avea 1-9 angajati. In concret societatea trebuie sa angajeze cel putin un salariat in aceasta perioada.
-
Este avantajos pentru o societate nou-infiintata sa plateasca taxa pe valoarea adaugata?
Companiile nou infiintate au posibilitatea sa opteze pentru a devenii platitori sau neplatitori de TVA. Se apreciaza ca in activitatile cu mare valoare adaugata cum ar fi serviciile specializate sau consultanta este avantajos a opta pentru neplata TVA. Se apreciaza de asemenea ca in activitatile in care valoarea adaugata este mare, indiferent ca aceasta se datoreaza rabatului ridicat sau unor situatii conjuncturale avantajoase pe piata este indicat a se opta pentru neplata TVA. Recomandam totusi o analiza atenta si profesionista a fiecarei afaceri inainte de optinunea privind TVA-ul.