Contracte la distanta
Reducerea semnificativa a costurilor cu transportul si evolutiile uluitoare din domeniul telecomunicatiilor au dus la aparitia societatii globale in care agentii economici de pe piata colaboreaza la mii de kilometri distanta iar colaborarea trebuie sa fie instantanee si eficienta. Instrumentul juridic cel mai utilizat in aceasta colaborare este contractul perfectat la distanta, intre parti care se cunosc doar prin mediul virtual, functioneaza in sisteme de drept diferite si au obiceiuri de afaceri diverse.
Pentru clientii noi economii globale, multiculturale si bazata pe comunicarea prin internet, societatea noastra consiliaza in domenii cum ar fi:
- asistenta juridica pentru perfectarea tranzactiilor la distanta
- contracte diverse on-line si magazine on-line
- asistenta in plati internationale si prin cripto-valute
- recuperearea datoriilor rezultate din tranzactiile la distanta
- tehnici de evitare a fraudelor in tranzactiile on-line
Ne recomanda portofoliul semnificativ de clienti din noua economie, din servicile IT cu precadere si gestionarea nenumaratelor chestiuni juridice cu care ne-am confruntat in sectorul afacerilor la distanta. Societatea Dumitrescu & Asociatii realizeaza intreaga infrastructura juridica pentru contracte on-line si shop-uri on-line, urmareste pentru clientii sai buna respectare a clauzelor contractuale si platile corespunzatoare prestarii serviciilor, asigurand expertiza sa pentru diminuarea riscurilor de fraudare prin mijloace electronice.
*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.
Secretul in afaceri este sa stii ceva ce nu mai stie nimeni
Aristotel Onasis
Intrebari frecvente
-
Care este legea care se aplica magazinelor on-line?
Trebuie retinut ca nu exista o lege specifica magazinelor online. Legislatia care reglementeaza domenii foarte diverse de natura economica au aplicabilitate si magazinelor on-line, spre ex. legislatia pentru protectia datelor cu caracter personal sau legislatia pentru protectia consumatorului se aplica in aceeasi masura si magazinelor on-line. Apoi legile fiscale si normele contabilitatii au o aplicabilitate speciala in domeniul comertului on-line. Pentru a identifica „legea” aplicabila magazinelor online trebuie analizat un set foarte divers de legi si alte norme juridice.
-
Legea carei natiuni se aplica in cazul site-urilor care sunt disponibile world wide?
Una dintre cele mai dificile intrebari care se pune atunci cand se lanseaza un site este carei legislatii i se aplica acesta. Normele internationale, nici macar cele din interiorul Uniunii Europene nu sunt in masura sa armonizeze perfect toate dispozitiile nationale aplicabile in cazul comunicatiilor si afacerilor prin internet. Raspunsul la aceasta intrebare variaza functie de utilitatea site-lui si domeniul sau de „interventie”. Spre exemplu, pentru un magazin online este foarte important carei legislatii fiscale i se supune, dar nu trebuie neglijate aspecte juridice legate de protectia consumatorului sau garantia de calitate a produselor. Raspunsul simplist la aceasta intrebare este ca legea aplicabila este aceea a consumatorului serviciilor online pe care site-ul le furnizeaza.