Contracte comerciale

O afacere buna si indelungat pregatita poate fi ratata din cauza unui contract prost, dupa cum si o afacere proasta poate fi salvata intr-un mod satisfacator cu un contract bun. Conventiile comerciale de orice tip ne guverneaza tacut, ireversibil si absolut viata.

Contractele cu compania de electricitate sau cu cea de telefonie, contractul de antrepriza incheiat pentru constructia casei in care locuim sau leasingul masinii pe care o conducem sunt doar cateva exemple. Certificatul de garantie al computerului aflat acum in fata dumneavoastra sau contractul de internet care permite accesarea site-ului nostru sunt alte exemple. Iar noi, Dumitrescu & Asociatii suntem experti in contracte comerciale bune.

Societatea noastra redacteaza dupa specificatiile clientilor sai:

  1. contract de vanzare-cumparare comerciala
  2. contract de reprezentare comerciala
  3. contract de distributie
  4. contract de leasing si imprumut comercial
  5. asociatie in participatiune

Realizam pentru clientii nostrii transpunerea intr-o formula juridica clara si concisa a unui raport economic particular de fiecare data diferit si de multe ori dificil. Realizam o gama variata de contracte comerciale care include contracte de transport, prelucrare lohn, barter sau furnizare marfuri, contracte de reprezentare sau management, contracte de amanet sau locatie in gestiune.

Nu pregetati a ne contacta pentru redactarea unui contract bun.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

A deschide un magazin este usor, a-l pastra deschis este o arta.

proverb chinezesc


Intrebari frecvente

  • Care sunt elementele necesare pentru valabilitatea unui contract comercial?

    Elementele minime obligatorii pentru valabilitatea unui contract sunt:

    • Partile contractante (care trebuie identificate cu precizie si utilizand toate elementele de indentificare ce stau la dispozitie);
    • Obiectul contractului, adica obiectivele care se urmaresc prin incheierea lui (obiectul trebuie sa fie legal si posibil de realizat);
    • Drepturile si obligatiile partilor contractante;
    • Semnaturile partilor.

    Contractele multilaterale trebuie incheiate intr-un numar minim de exemplare egal cu numarul partilor contractante.

  • Cum se realizeaza proba existentei si continutului unui contract comercial?

    In materie comerciala existenta contractului se dovedeste, in principiu, prin orice mijloace de proba: inscrisuri (chitante, facturi, registre comerciale, bonuri de plata), marturia unui martor, marturisirea partii adverse etc.

    Privind continutul contractului este valabil principiul conform caruia nu se admit alte mijloace de proba peste continutul unui inscris. In lipsa unui inscris insa continutul contractului se poate face prin orice mijloace de proba.

  • Care sunt principalele contracte comerciale care se folosesc in activitatea economica a unei compani mici?

    Principalele contracte comerciale care se folosesc in activitatea economica a unei companii mici sunt in principiu urmatoarele:

    • Contractul de inchiriere utilizat pentru folosinta imobilelor utilizate ca sediul social sau puncte de lucru;
    • Contractul de distributie care este o conventie complexa cu elemente de vanzare – cumparare marfa si transport;
    • Contractul de prestari servicii utilizat in activitatea economica de prestare servicii cum ar fi turism, consultanta, agentie imobiliara, reaparatia bunurilor gospodaresti sau electronice.