Consultanta Agricola

Economia agricola reprezinta temelia civilizatiei romanesti, aceasta fiind de-a lungul secolelor sursa de existenta dar si instrumentul de progres pe aceste locuri. In ultimii ani, agricultura romaneasca a cunoscut o evolutie economica spectaculoasa si o transformare tehnologica beneficiind de investitii semnificative prin politicile agricole comune ale UE.

Venind in intampinarea necesitatilor de consultanta ale agricultorilor, societatea Dumitrescu & Asociatii a dezvoltat un pachet de servicii dedicat acestora. Serviciile de asistenta in relatia cu APIA sau FEADR, consultanta in procedurile de obtinere a subventiilor agricole sau in gestiunea contractelor de arenda sunt doar cateva dintre aceste servicii.

Societatea Dumitrescu & Asociatii asigura servicii de consultanta complexa societatilor agricole in vederea:

  1. obtinerii subventiilor agricole pe unitatea de suprafata sau unitatea de productie;
  2. gestiunii drepturilor de proprietate sau a contractelor de arenda;
  3. reprezentarea si asistenta in relatia cu primariile locale si autoritatile administrative;
  4. gestiunii contractelor de livrare, prestari servicii agricole sau asigurare agricola;
  5. consultanta in finantarile si creditele agricole;

Experienta societatii Dumitrescu & Asociatii ne recomanda in toate procedurile pentru gestiunea cu succes a afacerilor agricole, in aspecte cum ar fi obtinerea subventiilor agricole, gestiunea contractelor de areda sau livrare de produse agricole, in asigurarile, creditele si finantarile agricole. Va garantam ca marii fermieri precum si micii agricultori traditionali vor fi la fel de multumiti.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Munca ne scuteste de la trei rele: plictiseala, viciul, si nevoia.

Voltaire


Intrebari frecvente

  • Care sunt conditiile pentru obtinerea subventiilor pe suprafata?

    Politicile europene in materia subventiilor agricole sprijina producatorii agricoli, respectiv pe cei care folosesc terenul agricol in vederea obtinerii de produse agricole. Din aceste considerente, ceea ce trebuie sa dovedeasca fermierul pentru obtinerea acestor subventii este folosinta terenurilor si nu proprietatea lor. Cea mai comuna forma de utilizare a terenurilor agricole este arenda.

  • Care sunt modalitatile prin care se poate transmite folosinta asupra terenurilor agricole?

    Cea mai cunoscuta modalitate de transfer al drepturilor de folosinta asupra terenurilor agricole este arenda. Legea romana reglementeaza si forme alternative de transfer al folosintei asupra terenurilor agricole cum ar fi inchirierea, aplicabila terenurilor intravilane sau cu destinatie speciala, comodatul care reprezinta transmiterea cu titlu gratuit a dreptului de folosinta si uzufructul, nascut in general in raporturile din interiorul unei familii de agricultori.